GAZİANTEP / ARABAN - Fıstıklıdağ İlkokulu

Fıstıklıdağ İlkokulu

Fıstıklıdağ mah. ARABAN/GAZİANTEP
Vizyon
Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır.
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.
Soba
Ulaşım
Gaziantep üzerinden Adıyaman yolunu takip ederek Araban ilçesine varılır.Araban ın doğusuna doğru hareket edilerek 33 km katedilir.
Yerleşim Yeri
Köyümüz 120 haneli toplu yerleşime sahiptir.Gaziantep-Şanlıurfa ve Adıyaman sınırındadır.Köyün hemen yanından Fırat nehri geçmekte olup köyün tamamı hayvancılıkla geçinmektedir.
Gaziantep il merkezine 93 km, Araban ilçe merkezine 33 km uzaklıktadır.